Veelgestelde vragen

Vraag
Worden er muizen geleverd bij de gehuurde laptops?
Antwoord
Ja, DAAN levert laptops met optische USB-muizen.

 Vraag
Worden er adapters geleverd bij de gehuurde laptops?
Antwoord
Ja, DAAN levert laptops met passende adapters. 

Vraag
Wordt de laptop geleverd in een laptoptas?
Antwoord
Nee, standaard zijn de laptops per zes verpakt in een kist. Als u een laptoptas wenst bij uw gehuurde laptop, dient u dat apart aan te geven.
 

Vraag
Als ik een laptop huur bij DAAN, kan ik daarmee dan op internet?
Antwoord
Ja, indien er op de locatie internet aanwezig is, kunt u met de laptop van DAAN op internet. Indien er geen internet op locatie aanwezig is, kunt u apart toegang tot internet (UMTS) bijhuren.
 

Vraag
Zit er een draadloze netwerkverbinding op de laptops?
Antwoord
Ja, al onze laptops beschikken over een ingebouwde draadloze netwerkkaart. Uiteraard dient er dan wel een draadloze internetverbinding aanwezig te zijn (zoals een KPN-hotspot), waarmee de laptop verbinding kan maken. Het is mogelijk een UMTS kaart bij te huren. Deze kan draadloze internettoegang realiseren door nagenoeg heel Nederland.
 

Vraag
Als ik een laptop huur van DAAN, staat daar dan ook Windows op?
Antwoord
Ja, Windows staat standaard op onze laptops.
 

Vraag
Als ik een laptop huur van DAAN, staat daar dan ook Microsoft Office op?
Antwoord
Nee, Microsoft Office kunt u apart bijhuren.
 

Vraag
Kan ik ook andere software dan Microsoft Office huren?
Antwoord
Nee, dit kan in principe niet, tenzij u zelf de licentie van die software aandraagt.
 

Vraag
Zit ik er meteen aan vast als ik reserveer via deze website?
Antwoord
Nee, deze website dient uitsluitend voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.
 

Vraag
Waarom zou ik een laptop huren bij DAAN?
Antwoord
Laptops van DAAN zijn voordelig te huren, ze zijn op korte termijn beschikbaar en ze worden gebracht en gehaald. Laptops en andere hardware van DAAN zijn uitstekend geschikt om in te zetten voor beursen, congressen, workshops en presentaties, maar ook voor cursussen of bijvoorbeeld tentamens.

Vraag
Blijven mijn gegevens op de laptop staan?
Antwoord
Nee, naderhand worden de laptops gewiped. Dit houdt in dat de harde schijf volledig overschreven wordt. Uw gegevens worden hierdoor verwijderd.
 

Vraag
Zijn de gehuurde laptops verzekerd?
Antwoord
U kunt bij de offerte aanvraag aangeven of u gebruikt wenst te maken van een verzekering. De verzekeringskosten bedragen 8% van het totale offertebedrag. De laptops zijn verzekerd tegen diefstal of schade. Per incident is het eigenrisico € 75,-, bij diefstal dient er aangifte gedaan te worden bij de politie. De politieaangifte dient overhandigt te worden aan DAAN.
 

Vraag
Kan ik de laptops of andere hardware eerder krijgen dan de dag dat ik die gebruik?
Antwoord
Ja, standaard brengen we de laptops e.d. dezelfde dag of de dag voor gebruik. Indien u voor on-site installatie heeft gekozen, zullen we afstemmen met de eigenaar van de locatie wanneer de ruimte beschikbaar is om de hardware te kunnen installeren. Zo staat alles de volgende dag werkend voor u klaar.
 

Vraag
Wanneer worden de laptops of andere hardware weer opgehaald?
Antwoord
Als uw training is afgelopen kunnen we dezelfde dag of de dag erna de gehuurde hardware weer ophalen. Als u voor on-site support kiest, gebeurt dit uiteraard meteen.
 

Vraag
Moet ik de laptop zelf komen ophalen?
Antwoord
DAAN levert uw gehuurde hardware in het hele land en haalt deze naderhand ook zelf weer op. Indien gewenst, kunt u de hardware echter zelf ophalen op ons kantoor.
 

Vraag
Wat houdt on-site installatie in?
Antwoord
Bij ons staat service voorop. Daarom raden we aan voor een on-site installatie te kiezen. Dit houdt in dat we de hardware werkend op locatie aansluiten en testen. In overleg kan dit een dag of avond ervoor, of ‘s ochtends vroeg op de dag zelf.
 

Vraag
Wat is on-site support?
Antwoord
Als u hardware bij ons huurt, kunt u er voor kiezen een medewerker van ons op locatie te hebben. Mocht er onverhoopt iets uitvallen, dan is onze collega paraat, en kunt u weer snel door met uw training of presentatie e.d. Ook heeft de medewerker reserveapparatuur bij zich, om snel een apparaat te kunnen omruilen.

Vraag
Staan de scherm van Daan op een statief?
Antwoord
Standaard staan de schermen op een voet, u kunt er voor kiezen om een statief bij het scherm te huren.